Szinte már közhely.... szingli vagyok ....vagy a közösségi médiás bejegyzések: " kapcsolatban ", esetleg egyedülálló.... De hogy mind a kettőből kettő legyen, azaz a foglalt és a szabad is szerepeljen két elnevezéssel, legyen itt másodikként a foglalt státusz úgy mint: házas. 

Igyekszem kis szakaszokra bontva elkülöníteni a más más megközelítéseket. Nem akarok okoskodni, mert ne felejtsük el hogy minden ember másképpen látja a világot, más nevelést kapott és más az élete. Vannak általános dolgok  ( ha feldobod, leeseik; stb ) de alapvetően minden személy sajátosan értelmezi a valóságot és így mindent ami ebbe a körbe beletartozik. 

Szabadnak lenni egy kapcsolatban ...azt érezni hogy ...hm... igen szabadság van de mégis tartozom valakihez....no az egy varázslatos dolog. Tulajdonképpen mindenkinek mást jelent a szabadság egy kapcsolaton belül. Előfordul hogy meglehetősen szabadon értelmezi valaki ezt a lehetőséget és különösebb gátlás nélkül csalja a kedvesét. Persze ez nagyon kényes terület, mivel a félrelépésnek szintén számtalan oka lehet. Szóval nem általánosíthat az ember fia vagy lánya és jelen írás nem a hűségről és megcsalásról szól. Még annyit ehhez hogy előfordul mind a két "Nem" esetében hogy eme fenti szabadság értelmezés ......azért nem megy el egészen megcsalásig . Azt a határt nem lépik át csupán élvezik a kellemes önigazolást esetleg diadalt. Mondván: "ez is meglehetett volna".

Van aki szeret szenvedni egy rossz kapcsolatban, mert neki ezzel válik teljessé az élete, hogy tud miért panaszkodni. Természetesen mielőtt haragosokat szereznék ezzel az utóbbi megjegyzéssel, itt arra gondolok amikor nem jó a kapcsolat. Amikor tele van kompromisszummal. Ne az erőszakos és egymást gyilkoló tragikus esetekre gondoljunk. A könnyed szenvedésről van itt szó. Amikor tudja a két szereplő közül legalább az egyik hogy, bizony mind a kettejüknek jobb lenne egymás nélkül. Viszont nem tesz semmit. Több oldal lehetne tele ezzel a témával mivel elképesztően sokféle módon szoktuk magyarázni saját magunknak :) hogy miért vagyunk egy rossz kapcsolatban. Ugyanakkor valakinek egy ilyen kapcsolat a jó. Ő ezt szereti, csak úgy állítja be a külvilág felé hogy mennyire szenved. Valójában pedig ettől teljes ....ettől szabad. Nem tudhatjuk mi zajlik az emberek fejében, vagy mit miért csinálnak.

Igyekeznék betartani a pár perces érzetet, hogy ne tartson sokáig elolvasni egy ilyen bejegyzést. Igaz a téma hatalmas és saját tapasztalataimból merítve elképesztően sok esetet, történetet, kapcsolati értelmezést tudnék leírni. De nem akarom nyújtani. Majd legközelebb. Ezért jöjjön a címben szereplő szabadság érzés számomra is megtapasztalt varázslata.

Sokszor volt valami apróság amit.......amit úgy elnéztem. Tulajdonság, viselkedés, stb. Mivel nem vagyok én sem tökéletes ezért szerénytelen ilyet kijelenteni....de akkor is. Ezek olyan dolgok amik apróságnak számítanak de azért a másik tulajdonságai között .....egy pillanatra felhúzom a szemöldököm, vagy kikerekedik a szemem. De szeretem, vagy tetszik és elnézem neki. Meg amúgy is csak apróság. Kompromisszum barátom.......... kompromisszum. Viszont az idő múlásával lehet hogy ez az apróság egyre ....undokabb ....kellemetlenebb és taszítóbb lesz. Vagy épp megszeretjük. Sokfélék vagyunk..... Nem kerestem ,......nem vágyódtam rá ....nem is jutott eszembe.....és igen...... akkor találkoztam egy olyan személlyel akivel az első pillanatban megvolt a teljes harmónia. Igen voltak csetlések és botlások, de ez a zavarnak volt betudható. Mind a ketten a teljes homály ....totál ismeretlen érzelmek.... és szinte semmi tapasztalat. Ilyen módon fogtunk bele. Féltünk? Nagyon .....én biztos ..... Ő később mondta el. :) . A lényeg hogy nem volt és a mai napig nincs olyan ami nem lenne kedves számomra. Nics hiba a kis füzetbe beleírva. Nincs fekete pont. Nem vagyok naív és valóban hatalmas mennyiségű tapasztalatom van. Szerelem, csalódás, kaland és boldogség területén. Viszont ilyen szabadnak még soha nem éreztem magam egy kapcsolatban. .....ó még fiatal a kapcsolat ....majd változik ..... vagy ez csak egy kivétel...

...már jó pár éve tart és nem változott a tartalom, a füzet a hibákkal ...még mindig üres. Nincs megjátszás, nincs álarc... mindenki magát adja ... úgy és olyan módon amilyen ....számomra ...és számára ez az igazi szabadság...

Hogy mi a lényeg?

Szerintem nem szabad feladni a keresést... és nem szabad belenyugodni a kevésbé jóba. Mert bármikor jöhet egy olyan illető akivel kiírhatod hogy: foglalt.... de mégis szabad vagy.....